Online marketing medewerker: wat houdt de functie in?

Tegenwoordig gebeurt vrijwel alles online en dit betekent dat bedrijven behoefte hebben aan medewerkers die alles weten op het gebied van online marketing. Het is dan ook niet voor niets dat de vraag naar online marketing medewerkers groeit. Klanten beslissen steeds vaker online over hun aankopen. Met de opleiding tot online marketing medewerker kun je dan ook aan de slag gaan bij verschillende bedrijven. Hier lees je meer over deze opleiding en de functie die je gaat uitvoeren.

Online marketing is een functie waarvoor de meeste mensen een hbo-opleiding voor hebben gevolgd. Maar het is ook steeds beter mogelijk om bepaalde werkzaamheden uit te voeren als je een opleiding op mbo-niveau hebt gevoerd. Ook met een mbo opleiding kun je aan de slag gaan als medewerker in online marketing. Er zijn diverse functies die je kunt uitvoeren met een diploma op zak.

Aan de slag als online marketing medewerker

Je kunt onder andere aan de slag als online marketeer, e-commerce medewerker, social media agent maar ook als SEO medewerker, content builder, webcare medewerker en content marketeer. Deze functies draaien vooral om verkoop, naamsbekendheid, klanttevredenheid en vindbaarheid. De opleiding tot online marketing medewerker bestaat uit 15 lessen van 3 uur: je krijgt alle kennis en vaardigheden die nodig zijn binnen deze functie. Je hebt geen vooropleiding mogelijk, alleen een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Ook kennis en motivatie is belangrijk: op basis hiervan haal je de opleiding en kun je ergens aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *