Hoe maak je goede woorden voor Wordfeud?

Wordfeud is inmiddels een bekend spel dat de creativiteit van veel mensen test. Je moet namelijk woorden maken en hiermee zoveel mogelijk punten proberen te scoren. Daardoor is het spelletje vergelijkbaar met het spel Scrabble. Iedereen kan simpel woorden verzinnen, maar het is vaak een hele uitdaging om woorden te verzinnen waarmee je het maximale aantal punten krijgt. Vind jij het ook lastig om goede woorden te maken met Wordfeud? Dan helpen wij je graag verder! In dit artikel zetten we namelijk een aantal tips voor je op een rij!

Eerste zet

Als je als eerste een woord mag neerleggen is het in sommige gevallen beter om een beurt over te slaan. Stel je voor dat je bijvoorbeeld in je eerste zet geen lang woord kan maken met 2x woordwaarde, dan kun je beter ervoor kiezen om te passen of om een paar letters te ruilen. Hiermee voorkom je dat je tegenstander in de eerste zet wel een lang woord kan neerleggen, waardoor jij al flink achter staat. Hoewel, we moeten er wel bij zeggen dat het over het algemeen beter is om zo min mogelijk letters te ruilen. Hierdoor geef je je tegenstander de kans om verderop je in te lopen.

Lang woord maken

Het is natuurlijk het beste om een lang woord te maken, zodat je meer punten krijgt en de tegenstander minder ruimte heeft om woorden neer te leggen. Probeer daarom zoveel mogelijk woorden neer te leggen op een kruispunt en waar je veel woordwaarde kan scoren. Denk bijvoorbeeld maar aan lange woorden met woorden met een X. Hierdoor is het voor de tegenstander lastiger om hier een ander woord mee te verzinnen en kunnen zij bij hun volgende zet dus vaak niks neerleggen. Soms kun je natuurlijk ook een kort woord neerleggen als je hiermee ook veel woordwaarde mee kan pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *