Code 95 halen: met deze tips gaat het lukken

code 95 halen

Moet jij je code 95 halen? De eerste keer de code 95 halen kan best pittig zijn. Deze aantekening op je rijbewijs heb je nodig als je beroepschauffeur binnen de EU bent met een rijbewijs C of D. Dat geldt dus voor onder andere buschauffeurs en vrachtwagenchauffeurs. Maar het is een best pittige om te halen. Bovendien moet je elke vijf jaar opnieuw een examen afleggen om te tonen dat je kennis recent is en nog fris in het geheugen zit. Zie jij er tegenop om je code 95 te halen? Met deze tips lukt het je alsnog!

code 95 halen

Regel het via je werkgever

Allereerst is het goed om te weten dat een code 95 halen vaak verplicht is voor het werk dat je uitvoert. Dat betekent dat je dus ook er vanuit mag gaan dat je werkgever je helpt hiermee. De kosten zijn meestal voor de werkgever maar je kunt ook aangeven dat je op andere manier hulp wil. Zo kan een werkgever ervoor zorgen dat je hulp krijgt in de vorm van klassikale begeleiding. Wanneer er veel mensen binnen het bedrijf de code 95 moeten halen is dat geen gek idee. Het bespaart onder de streep vaak ook nog kosten omdat dure herexamens veel minder vaak nodig zijn wanneer mensen echt goed voorbereid zijn. 

Neem de tijd

Elke vijf jaar moet je de code 95 opnieuw halen. Dat wil niet zeggen dat het hele examen opnieuw moet, maar je moet tenminste 35 uur besteden aan nascholing. 7 uur daarvan moet in de praktijk zijn. Als je dit weet, zorg dan ook dat je op tijd begint met het leren hiervoor en het uitvoeren van de praktijk. Wacht niet tot het laatste moment want het geeft je alleen maar stress. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *