Betaal omzetbelasting op tijd!

Wanneer je een onderneming hebt, ben je verplicht omzetbelasting te betalen. Deze belasting moet je meenemen op de facturen die je stuurt naar de klant, waarna je dit afdraagt aan de belasting. Maar zorg er voor dat je deze omzetbelasting op tijd betaalt, anders kan het namelijk zijn dat je een boete ontvangt. Weet daarom wanneer je btw-aangifte moet doen!

Inschrijving onderneming

Je hebt je onderneming laten inschrijven bij de KvK, waarbij zij dit door hebben gegeven aan de belastingdienst. Na ongeveer twee weken krijg je een brief van de belastingdienst, waarin onder andere je btw-identificatienummer staat en omzetbelastingnummer. In deze brief wordt ook vaak een beschrijving gegeven wanneer en hoe je btw-aangifte kan doen. 

Aangifte doen

De btw-aangifte doe je normalerwijs digitaal, tenzij anders is doorgegeven van de belastingdienst. De belastingdienst laat je dan ook weten wanneer je deze aangifte moet doen. Meestal is het zo dan de aangifte voor ieder kwartaal gedaan moet worden. De aangifte dien je te doen op de website van belastingdienst.nl. Hier vul je onder andere de btw in die je in rekening hebt gebracht bij jouw klanten. Zorg ervoor dat je weet wanneer je deze moet doen, omdat er een hoge boete kan staan op het niet doen van de btw-aangifte.

Kleine ondernemingsregeling

Het kan ook zijn dat jouw bedrijf onder de kleine ondernemingsregeling valt. Dit is het geval als je minder dan €20.000 omzet binnenhaalt. Ga na of je hieronder valt, want als dit zo is hoef je geen belasting te vragen of aangifte te doen! Wil je meer weten over boekhouden? Schakel accountant in Utrecht in die je hierbij kan helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *